Δείτε μια πολύ πρωτοποριακή συνταγή της ιταλικής κουζίνας. Ξεχάστε για λίγο τις γεμιστές πιπεριές και σερβίρετε στους χορτοφάγους καλεσμένους σας αυτό το εκλεπτυσμένο πιάτο με γεμιστές μελιτζάνες ιταλικού τύπου. Με μια πολύ απλή μεθοδολογία και μέσα σε λίγη ώρα, θα ετοιμάσετε ένα υπέροχο πιάτο που θα το απολαύσουν όλοι. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 μελιτζάνες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, συν έξτρα για το περιχύσιμο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
50 γραμμάρια πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
1 χούφτα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
125 γραμμάρια χορτοφαγική μοτσαρέλα, κομμένη σε μπουκίτσες
1 χούφτα τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, αφήνοντας το κοτσάνι ανέπαφο. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό μαχαίρι, κόψτε ένα περίγραμμα μέσα σε κάθε μελιτζάνα πάχους περίπου ½-1 εκατοστού. Με ένα κουταλάκι βγάζουμε τη σάρκα της μελιτζάνας, ώστε να έχουμε 4 άδεια “κοχύλια”. Τα αλείφουμε με λίγο λάδι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Ψιλοκόψτε τη σάρκα και αφήστε τη στη μία πλευρά.
Βήμα 2
Στο μεταξύ προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίξτε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε το μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε την ψιλοκομμένη σάρκα μελιτζάνας και τηγανίστε. Προσθέστε το σκόρδο και τις ντομάτες και μαγειρέψτε για 3 λεπτά ακόμα. Προσθέστε τις ελιές, τον βασιλικό, τη μοτσαρέλα και τα καρυκεύματα.
Βήμα 3
Όταν μαλακώσουν οι φλούδες της μελιτζάνας, τις βγάζουμε από το φούρνο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 200 C. Βάζουμε τη γέμιση μέσα στα “κοχύλια”, πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και περιχύνουμε με λίγο ακόμα λάδι. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι το τυρί και η τριμμένη φρυγανιά να ροδίσουν. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Καλή όρεξη!