Μια πολύ καλή συνταγή της αγγλικής κουζίνας για syllabub λεμονιού. Το syllabub είναι ένα γλυκό πιάτο που παρασκευάζεται με πήξη γλυκιάς κρέμας ή κρέμας γάλακτος με ένα όξινο συστατικό όπως το κρασί ή ο μηλίτης. Eνα γρήγορο επιδόρπιο, που μπορείτε να το κάνετε όσο γλυκό και απολαυστικό ή όσο υγιεινό θέλετε, χρησιμοποιώντας, ανάλογα με την έμπνευσή σας και τις προτιμήσεις σας, τα υλικά και τα συστατικά που προτιμάτε. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
284 ml κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
50 ml λευκό κρασί
ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
μπισκοτάκια αμυγδάλου ή μούρα, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέτουμε το κρασί, το περισσότερο ξύσμα λεμονιού και τον χυμό. Ρίξτε με κουτάλι σε ποτήρια ή μπολ, πασπαλίστε με το υπόλοιπο ξύσμα και σερβίρετε με μπισκοτάκια αμυγδάλου ή μούρα.
Καλή όρεξη!