Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή συνταγή της ελληνικής κουζίνας και ετοιμάστε σε λίγα μόλις λεπτά ένα νόστιμο αρνάκι με ελληνική σαλάτα. Οι ψημένες μπριζόλες αρνιού μας δίνουν ένα υπέροχο και χορταστικό κλασσικό ελληνικό γεύμα ή δείπνο, με τραγανό αγγούρι, ζουμερές ντομάτες και θρυμματισμένη φέτα. Απολαυστικό και λαχταριστό πιάτο, θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
χυμό από ½ λεμόνι
4 (x 140 γραμμάρια) άπαχες αρνίσιες μπριζόλες
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
½ αγγούρι, κομμένο σε κομμάτια περίπου 2 εκατοστών
50 γραμμάρια μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κατά προτίμηση Καλαμών, σε άλμη (όχι λάδι), στραγγισμένες
75 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
1 μικρή χούφτα φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε καλά με 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θαλασσινό αλάτι και με τριμμένο μαύρο πιπέρι. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε λίγο από το ντρέσινγκ, προσθέτουμε τις αρνίσιες μπριζόλες και τις γυρίζουμε να καλυφθούν. Μαρινάρετε για 5 λεπτά.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ή ρυθμίζουμε το γκριλ στην πιο ζεστή του ρύθμιση. Πετάξτε τη μαρινάδα και ψήστε το αρνί στη σχάρα ή στο γκριλ για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνει σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3-5 λεπτά και μετά το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Βήμα 3
Όσο ξεκουράζεται το αρνί, προσθέτουμε τις ντομάτες, το αγγούρι και τις ελιές στο ντρέσινγκ στο μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά. Μοιράζουμε σε 4 πιάτα και από πάνω ρίχνουμε μικρά κομμάτια φέτας. Τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια αρνιού, στολίζουμε με τα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!