Ιρλανδική Κουζίνα

Ιρλανδική κρέμα σοκολάτας σε κολωνάτο μπολ

Ιρλανδική κρέμα σοκολάτας σε κολωνάτο μπολ

Δείτε αυτή την συνταγή της ιρλανδικής κουζίνας για να ετοιμάσετε κρέμα σοκολάτας σε κολωνάτο μπολ (trifle). Ενα εντυπωσιακό και ταυτόχρονα λαχταριστό και ζουμερό σοκολατένιο γλυκό, που είναι πραγματικά τόσο εύκολο να το φτιάξετε. Συνδυάζετε brownies σοκολάτας, κρέμα, λικέρ κρέμας και σαντιγί και χαρίζετε στην παρέα σας μια γλυκειά απόλαυση.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (500 ml) έτοιμη παγωμένη κρέμα βανίλια
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
400 γραμμάρια έτοιμα αγορασμένα μπράουνις σοκολάτας
3 κουταλιές της σούπας καφέ
100 ml λικέρ για κρέμα, συν 1 κουταλιά της σούπας επιπλέον για το βρέξιμο των μπράουνις
1 συσκευασία (120 γραμμάρια) σοκολατένιες μπαλίτσες maltesers
500ml κρέμα γάλακτος
25 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα και τη σοκολάτα. Ζεσταίνουμε απαλά, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα στην κρέμα. Καλύψτε την επιφάνεια με μεμβράνη για να σταματήσει η κρέμα να σχηματίζει πέτσα και μετά αφήστε να κρυώσει.

Βήμα 2
Βάλτε τα μπράουνις σε ένα κολονάτο μπολ. Ανακατέψτε τον καφέ με την 1 κουταλιά της σούπας λικέρ κρέμας και περιχύστε παντού τα μπράουνις. Χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να τρίψετε απαλά τη σακούλα με τα maltesers μερικές φορές για να θρυμματιστούν λίγο και μετά πασπαλίστε περίπου τα τρία τέταρτα από αυτά πάνω από τα μπράουνις. Ρίξτε με ένα κουτάλι τη κρύα κρέμα σοκολάτας από πάνω, στη συνέχεια καλύψτε τα και αφήστε να κρυώσουν.

Βήμα 3
Φτιάχνουμε την τελευταία στρώση συνδυάζοντας την κρέμα και 100 ml λικέρ κρέμας σε ένα μπολ. Κοσκινίζουμε από πάνω τη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Σκεπάζετε και αφήνετε να κρυώσει μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

Βήμα 4
Για να σερβίρετε, ανακατεύετε γρήγορα την κρέμα και μετά ρίχνετε την με κουτάλι πάνω στην κρέμα σοκολάτας. Διασκορπίστε τα τελευταία θρυμματισμένα maltesers για διακόσμηση.

Καλή όρεξη!