Δείτε αυτή την εύκολη συνταγή της αγγλικής κουζίνας και φτιάξτε ένα πολύχρωμο και χορταστικό πιάτο με ψητά φθινοπωρινά λαχανικά με τυρί lancashire. Ενα πιάτο με νόστιμα και υγιεινά λαχανικά, αρωματισμένα με φασκόμηλο, που μπορείτε να το ετοιμάσετε τόσο γρήγορα και εύκολα, χρησιμοποιώντας μόνο ένα ταψί. Δοκιμάστε το και απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 μεγάλη κολοκύθα (περίπου 600-700 γραμμάρια)
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κλωνάρι φρέσκο φασκόμηλο
1 μεγάλο κολοκυθάκι
1 κουταλιά της σούπας βαλσαμικό ή ξύδι σέρι
100 γραμμάρια αγγλικό μαλακό τυρί lancashire
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τη κολοκύθα στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους. Κόψτε την σε μικρότερα κομμάτια για να τα ξεφλουδίσετε πιο εύκολα. Κόψτε τη σάρκα σε μεγάλα κομμάτια μεγέθους μπουκιάς – δεν χρειάζεται να είναι τακτοποιημένα.
Βήμα 2
Κόψτε το κρεμμύδι στη μέση, ξεφλουδίστε το και στη συνέχεια κόψτε κάθε μισό κομμάτι σε τέσσερις φέτες. Σε ένα μεγάλο ταψί σκορπίζουμε αραιά τα κομμάτια της κολοκύθας και το κρεμμύδι για να έχουν άφθονο χώρο για ψήσιμο, περιχύνουμε με 5 κουταλιές της σούπας λάδι και τα ανακατεύουμε. Αφαιρέστε τα φύλλα φασκόμηλου από το στέλεχος και ψιλοκόψτε τα – πρέπει να έχετε περίπου 2 κουταλιές της σούπας. Τα σκορπίζουμε πάνω από τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνετε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας μια φορά, περίπου στη μέση του χρόνου ψησίματος.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, κόψτε το κολοκυθάκι σε χοντρές φέτες και περιχύστε με το υπόλοιπο λάδι. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και σπρώχνετε στο πλάι την μερικώς ψημένη κολοκύθα και το κρεμμύδι. Βάλτε τις φέτες κολοκυθιού επίπεδες στη βάση και αλατοπιπερώστε. Ψήνετε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
Βήμα 4
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, ραντίζετε τα λαχανικά με το ξύδι και τα ανακατεύετε. Θρυμματίστε από πάνω το τυρί lncashire. Ανακατεύουμε ελαφρά να λιώσει λίγο το τυρί και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!