Vegan Κουζίνα

Vegan κραμπλ μήλου

Vegan κραμπλ μήλου

Vegan κραμπλ μήλου: Μια συνταγή της vegan κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα τέλειο επιδόρπιο. Εύκολο στην προετοιμασία του, νόστιμο, τραγανό και λαχταριστό, γίνεται γρήγορα και αρέσει σε όλους- όχι μόνο στους φίλους της vegan διατροφής. Ενα καταπληκτικό και εντυπωσιακό γλυκό που θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για τη γέμιση:
575 γραμμάρια μήλα (3 μέτρια μήλα), ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκατοστού
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Για την επικάλυψη κραμπλ:
175 γραμμάρια αλεύρι
110 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
110 γραμμάρια άλειμμα χωρίς γαλακτοκομικά
1 κουταλιά της σούπας νιφάδες βρώμης
1 κουταλιά της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη demerara
vegan κρέμα με βάση τη βρώμη ή κρέμα κάσταρντ, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Ανακατεύουμε τα μήλα με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και τα βάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψί 23 εκατοστών, βάθους τουλάχιστον 5 εκατοστών, ή ένα τετράγωνο ταψί 20 εκατοστών. Τακτοποιήστε τα με το χέρι σας.

Βήμα 2
Για τα τρίμματα επικάλυψης (κραμπλ), ανακατέψτε το αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με μια καλή πρέζα αλάτι. Τρίψτε το άλειμμα χωρίς γαλακτοκομικά με τα δάχτυλά σας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με υγρή τριμμένη φρυγανιά. Ανακινήστε το μπολ και τυχόν μεγάλα κομμάτια θα βγουν στην επιφάνεια – τρίψτε και αυτά.

Βήμα 3
Ρίξτε το μείγμα κράμπλ πάνω από τα μήλα για να σχηματιστεί ένας σωρός στο κέντρο και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τα ομογενοποιήσετε. Πιέστε απαλά την επιφάνεια με το πίσω μέρος του πιρουνιού, ώστε το κραμπλ να συγκρατείται και να γίνει τραγανό, και μετά σύρετε ελαφρά το πιρούνι από πάνω για ένα διακοσμητικό φινίρισμα. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τη βρώμη και τη ζάχαρη demerara.

Βήμα 4
Τοποθετήστε το σε ένα ταψί και βάλτε το στο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να αισθάνεστε τα μήλα πολύ μαλακά όταν τοποθετείτε ένα μικρό, κοφτερό μαχαίρι. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!