Ιταλική Κουζίνα

Ιταλικά χοιρινά μπιφτέκια με πατάτες

Ιταλικά χοιρινά μπιφτέκια με πατάτες

Μια εύκολη και απλή συνταγή της ιταλικής κουζίνας για να μαγειρέψετε παραδοσιακά ιταλικά χοιρινά μπιφτέκια με πατάτες. Βάλτε λίγη ιταλική γεύση στο τραπέζι σας, κάνοντας ζουμερά μπιφτέκια με χοιρινό κιμά, τριμμένη φρυγανιά, παρμεζάνα, μαϊντανό, λεμόνι και σκόρδο. Προσθέστε και τραγανές ψητές πατάτες και απολαύστε ένα καταπληκτικό, πεντανόστιμο και χορταστικό γεύμα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 πατάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε 8-10 φέτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
50 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
500 γραμμάρια χοιρινός κιμάς
50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Ρίξτε τις φέτες πατάτας σε ένα μεγάλο ταψί με 1 κουταλιά της σούπας λάδι και χυμό λεμονιού και απλώστε τις στο ταψί. Ψήνουμε για 35-45 λεπτά, γυρίζοντάς τις περίπου στη μέση του χρόνου ψησίματος, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, βάλτε τη φρυγανιά σε ένα μπολ και τη βρέξτε με 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό. Προσθέστε τον κιμά, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια πλάθετε σε 4 μεγάλα, επίπεδα μπιφτέκια.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για 7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν μια χρυσαφένια κρούστα και να ψηθούν (εναλλακτικά, τα ψήνουμε στο μπάρμπεκιου). Σερβίρετε με τις πατάτες και μια σαλάτα ντομάτα και ρόκα, αν θέλετε.

Καλή όρεξη!