Αγγλική Κουζίνα

Χοιρινό με μουστάρδα και μήλα

Χοιρινό με μουστάρδα και μήλα

Δοκιμάστε αυτή την χαρακτηριστική συνταγή της αγγλικής κουζίνας και μαγειρέψτε χοιρινό με μουστάρδα και μήλα. Ενα κλασσικό, παραδοσιακό βρετανικό γεύμα με χοιρινό, εμπλουτισμένο με την ιδιαίτερη γεύση που χαρίζουν τα μήλα και αρωματισμένο με φασκόμηλο. Ενα πιάτο εύκολο, γρήγορο και κυρίως πεντανόστιμο. Θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 χοιρινές μπριζόλες, περίπου 140 γραμμάρια η καθεμία, χωρίς το λίπος
1 κουταλιά της σούπας λάδι
2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα στα οκτώ
1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και κομμένο σε φέτες
1 μικρή χούφτα φύλλα φασκόμηλου χοντροκομμένα, ή 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα
100 ml ζωμός κοτόπουλου ή βοδινού
2 κουταλιές μουστάρδα απλή ή ολικής αλέσεως

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τρίβουμε τις χοιρινές μπριζόλες με λίγο λάδι και τις αλατοπιπερώνουμε κατά τις προτιμήσεις μας. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τις μπριζόλες για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετέ τις σε ένα πιάτο. Προσθέτοντας λίγο ακόμη λάδι στο τηγάνι, τηγανίζουμε τα μήλα, τα κρεμμύδια και το φασκόμηλο για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.

Βήμα 2
Ρίχνουμε μέσα το ζωμό και τη μουστάρδα, μετά ξαναβάζουμε το χοιρινό στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να μειωθεί η σάλτσα κατά περίπου ένα τρίτο και να ψηθεί το χοιρινό. Σερβίρετε με λαχανικά και πουρέ πατάτας.

Καλή όρεξη!