Γαλλική Κουζίνα

Σολομός με χόρτα και κρεμ φρες

Σολομός με χόρτα και κρεμ φρες

Δοκιμάστε αυτή την έξοχη συνταγή της γαλλικής κουζίνας και ετοιμάστε ένα υπέροχο πιάτο με σολομό με χόρτα και κρεμ φρες. Απλό και εξαιρετικά γρήγορο, αυτό το θαυμάσιο πιάτο συνδυάζει τέλεια τον σολομό με τα λαχανικά και έχει καταπληκτική γεύση και εντυπωσιακή εμφάνιση. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
250 ml ζωμός κοτόπουλου ή ψαριού
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
140 γραμμάρια κατεψυγμένα μπιζέλια
140 γραμμάρια κατεψυγμένα κουκιά
4 φιλέτα σολομού, χωρίς πέτσα
1 μικρό ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
πουρές πατάτας, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με καπάκι. Μαγειρέψτε το πράσο για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα, και μετά ρίξτε το ζωμό. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαζέψει λίγο και μετά προσθέτουμε την κρεμ φρες και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα.

Βήμα 2
Προσθέστε τον αρακά και τα φασόλια, βάλτε απαλά τα φιλέτα σολομού, στη συνέχεια βάλτε το καπάκι και αφήστε να σιγοβράσουν. Μαγειρέψτε για 12-15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του σολομού, μέχρι να ψηθεί. Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο και σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.

Καλή όρεξη!