Vegan τηγανίτες φράουλας: Χρησιμοποιήστε αυτή την συνταγή της vegan κουζίνας με φράουλες, γάλα σόγιας, γιαούρτι σόγιας και αλεύρι ολικής αλέσεως για να φτιάξετε αυτές τις νόστιμες και υγιεινές τηγανίτες για πρωινό. Ενα πολύ ωραίο επιδόρπιο, που μπορείτε να το ετοιμάσετε πολύ εύκολα και γρήγορα. Μπορείτε, αν δεν θέλετε την vegan εκδοχή, να χρησιμοποιήσετε κανονικό γάλα. Απολαύστε τις!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
115 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
150 ml γάλα σόγιας
240 γραμμάρια γιαούρτι σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 σταγόνα κραμβέλαιου
200 γραμμάρια φράουλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση ή κομμένες στα τέσσερα αν είναι μεγάλες
2 κουταλιές της σούπας πεκάν ψιλοκομμένο
μερικά μικρά φύλλα δυόσμου, προαιρετικά
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Σε μια κανάτα, χτυπήστε μαζί το γάλα σόγιας, 2 κουταλιές της σούπας από το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας και στη συνέχεια ρίξτε το στα ξηρά συστατικά και χτυπήστε το για να φτιάξετε ένα πηχτό κουρκούτι.
Βήμα 2
Τρίψτε το λάδι γύρω από το τηγάνι χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε 1 ½ κουταλιά της σούπας κουρκούτι σε τρία ή τέσσερα σημεία για να φτιάξετε μικρές τηγανίτες. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει και να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια και στη συνέχεια γυρίστε τις τηγανίτες χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα. Μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κουρκούτι για να φτιάξετε συνολικά έξι τηγανίτες.
Βήμα 3
Σερβίρετε τρεις τηγανίτες ανά άτομο με το υπόλοιπο γιαούρτι, τα μούρα, τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου.
Καλή όρεξη!