Vegan μάφινς πρωινού: Αυτή η συνταγή της vegan κουζίνας, θα σας οδηγήσει να ετοιμάσετε εύκολα αυτά τα vegan μάφιν με μούσλι και πεκάν. Νόστιμα και λαχταριστά, είναι ιδανικά για να τα φτιάξετε εκ των προτέρων και να τα καταψύξετε για να τα έχετε διαθέσιμα για ένα γρήγορο πρωινό. Το μείγμα μούσλι, που χρησιμοποιείται σε αυτή την συνταγή, είναι ένα τραγανό μείγμα με νιφάδες βρώμης, ξηρούς καρπούς, φρούτα και άλλα υγιεινά συστατικά. Απλά υπέροχα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
150 γραμμάρια μείγμα μούσλι
50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
160 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 ml ζαχαρούχο γάλα σόγιας
1 μήλο, καθαρισμένο και τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας σταφυλέλαιο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ξηρών καρπών (όπως αμύγδαλο)
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ντεμεράρα
50 γραμμάρια πεκάν, περίπου παγωμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Στρώνουμε μια φόρμα με θήκες για μάφινς. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 100 γραμμάρια μούσλι με την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Σε μια κανάτα ανακατέψτε το γάλα, το μήλο, το λάδι και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ξηρών καρπών και μετά ρίξτε τα στο στεγνό μείγμα. Μοιράστε το μείγμα στις θήκες της φόρμας. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο μούσλι με τη ζάχαρη ντεμεράρα, το υπόλοιπο βούτυρο ξηρών καρπών και τα πεκάν και απλώνουμε με κουτάλι πάνω από τα τα μάφινς.
Βήμα 2
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι τα μάφιν να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Διατηρούνται για δύο έως τρεις ημέρες σε αεροστεγές δοχείο ή στην κατάψυξη για ένα μήνα. Ζεστάνετέ τα στο φούρνο πριν τα σερβίρετε.
Καλή όρεξη!