Όλοι μας αγαπάμε τα μακαρόνια. Υπάρχουν κυριολεκτικά αμέτρητες συνταγές για όλα τα γούστα! Μήπως, όμως, δεν τα μαγειρεύουμε σωστά πολλές φορές; Αυτά είναι μερικά από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο μαγείρεμα τους.
- Δεν ρίχνουμε ποτέ το αλάτι σε νερό που βράζει. Το ρίχνουμε όταν το νερό είναι κρύο ή όταν το νερό έχει πάρει μια βράση.
- Δεν ρίχνουμε λάδι στο νερό που βράζουν τα μακαρόνια. Λαδώνει τα μακαρόνια και να δεν τα αφήνει να απορροφήσουν μετά σωστά την σάλτσα μας.
- Δεν ανακατεύεις συχνά τα μακαρόνια όσο βράζουν. Χρειάζονται τακτικό ανακάτεμα.
- Τα συνοδεύεις με την λάθος σάλτσα. Όσο πιο πλούσια και πυκνή σε υφή είναι η σάλτσα μας, τόσο περισσότερο χρειάζεται για να δέσει με με μακαρόνια που έχουν πτυχώσεις ή τρύπες, όπως οι πένες. Ξεπλένεις τα μακαρόνια με κρύο νερό μετά το σούρωμα. Το αποφεύγουμε μιας και έτσι απομακρύνεται το άμυλο που αποτελεί βασικό συστατικό για την καλή υγεία του οργανισμού μας.
Αν αναρωτιέσαι πως μπορώ να δω τι επιδόματα δικαιούμαι ενημερώσου άμεσα εδώ!