Ιταλικές φέτες γαλοπούλας με πουρέ κουκιών: Δοκιμάστε αυτή την ιταλική συνταγή για να πάρετε μια γεύση από τη Μεσόγειο. Μια γρήγορη και εντυπωσιακή συνταγή, με γαλοπούλα, κουκιά, ντοματίνια και λίγα αρωματικά, ιδανική για να ετοιμάσετε εύκολα ένα νόστιμο πιάτο για μια χαλαρή βραδιά.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
ξύσμα από 2 λεμόνια και χυμός από 1 ½
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη
4 χοντρές φέτες από στήθος γαλοπούλας
250 γραμμάρια ντοματίνια, μερικά κομμένα στη μέση, άλλα ολόκληρα
1 συσκευασία (750 γραμμάρια) κατεψυγμένα κουκιά
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C και αφήνουμε ένα τηγάνι με νερό να βράσει. Ανακατεύουμε το περισσότερο ξύσμα λεμονιού με το χυμό λεμονιού, το λάδι, το σκόρδο και τα καρυκεύματα. Αφήνουμε στην άκρη τα δύο τρίτα και μετά ρίχνουμε τη ρίγανη στα υπόλοιπα. Ρίξτε το πάνω από τις φέτες γαλοπούλας σε ένα πιάτο και γυρίστε τις να επικαλυφθούν παντού.
Βήμα 2
Τηγανίζουμε τις φέτες γαλοπούλας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά να ροδίσουν και μετά τις μεταφέρουμε σε ταψί. Σκορπίζουμε τα ντοματίνια γύρω-γύρω και στη συνέχεια ψήνουμε στο φούρνο για 4-8 λεπτά, ανάλογα με το πάχος της γαλοπούλας, μέχρι να ψηθεί το κρέας.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα κουκιά σε βραστό νερό για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε μια κουτάλα από το νερό μαγειρέματος σε ένα μπλέντερ, στη συνέχεια στραγγίστε τα κουκιά και ρίξτε τα στο μπλέντερ με το ντρέσινγκ λεμονιού που έχετε κρατήσει. Χτυπήστε τα μέχρι να πολτοποιηθούν, στη συνέχεια μοιράστε σε 4 πιάτα και προσθέστε από πάνω μια φέτα γαλοπούλας, σκορπίζοντας το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Ανακινήστε τη φόρμα ώστε οι ντομάτες να κυλήσουν στους χυμούς μαγειρέματος και μετά σερβίρετε με τη γαλοπούλα.
Καλή όρεξη!