Βίγκαν τσίλι με πατάτες και φασόλια: Αυτή βίγκαν συνταγή θα σας δώσει ένα υπέροχο και χορταστικό πιάτο. Η υγιεινή γέμιση ψητής πατάτας είναι γεμάτη με θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε κάθε μέρα, καθώς και με σίδηρο, βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Ενα καταπληκτικό πιάτο με άφθονη γεύση από τα λαχανικά και τα πλούσια μπαχαρικά που το εμπλουτίζουν. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 πατάτες (περίπου 180 γραμμάρια η καθεμία)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κίτρινη πιπεριά ή πορτοκαλί, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
400 γραμμάρια ντομάτα ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια του γλυκού ζωμός λαχανικών σε σκόνη
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) σαλάτα με τρία φασόλια (κανελίνια, flageolet και adzuki), στραγγισμένα
1 χούφτα κόλιανδρο, ψιλοκομμένο, συν επιπλέον φύλλα για σερβίρισμα
1 μικρό αβοκάντο, κομμένο στη μέση και ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο
1 λάιμ, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 C και ψήνουμε τις πατάτες για 50 λεπτά-1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε την πιπεριά και το σκόρδο για λίγα λεπτά. Ρίξτε τους σπόρους κύμινου, τις νιφάδες τσίλι και τα μπαχαρικά και, στη συνέχεια, προσθέστε τις ντομάτες, τη τον ζωμό λαχανικών σε σκόνη και τα φασόλια. Αφήνουμε να σιγοβράσουν, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα. Προσθέτουμε μέσα τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Βήμα 3
Χαράζουμε ένα σταυρό στις κορυφές των ψητών πατατών και τις πιέζουμε απαλά στα πλαϊνά για να ανοίξουν. Ρίξτε από πάνω με ένα κουτάλι το τσίλι, στη συνέχεια το αβοκάντο και στύψτε μερικές από τις φέτες λάιμ. Σκορπίζουμε από πάνω μερικά φύλλα κόλιανδρου και σερβίρουμε με τις υπόλοιπες φέτες λάιμ.
Καλή όρεξη!