Αμερικάνικα μπέργκερ tex-mex: Μια απλή και πανεύκολη συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας για να ετοιμάσετε παραδοσιακά αμερικάνικα μπέργκερ. Με αυτή την εκδοχή της συνταγής θα κάνετε πολύ γρήγορα και απλά, ένα ζουμερό μπέργκερ με φρέσκο αβοκάντο. Δοκιμάστε το και απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο, χοιρινό ή γαλοπούλας
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
4 ρολά ψωμάκια, φρυγανισμένα
4 φέτες ημίσκληρο κίτρινο τυρί
4 κουταλιές της σούπας φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το πιπέρι καγιέν και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε καλά, πλάθουμε σε 4 μπιφτεκάκια και αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Ψήνουμε τα μπιφτέκια για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, αναποδογυρίζοντάς τα στη μέση του χρόνου ψησίματος.
Βήμα 3
Σερβίρουμε στα ψωμάκια με τυρί, ντομάτα και αβοκάντο.
Καλή όρεξη!