Ινδικό κάρυ αρνιού: Δοκιμάστε αυτή την πρακτική συνταγή της ινδικής κουζίνας και αξιοποιήστε στο έπακρο το ψητό αρνί που τυχόν σας έχει απομείνει. Ενα πιάτο εύκολο στην προετοιμασία του, χορταστικό και γεμάτο γεύση. Σερβίρετέ το με ψωμί naan και ρύζι μπασμάτι. Απλά υπέροχο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κομμάτι τζίντζερ, στο μέγεθος του αντίχειρα, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας λάδι
4 κουταλιές της σούπας μέτρια πάστα κάρυ
400 γραμμάρια ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κόκκινο τσίλι, κομμένο στη μέση και ξεσποριασμένο
1 ξυλάκι κανέλας
200 ml ζωμός αρνιού
500-700 γραμμάρια αρνί ψητό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, χοντροκομμένο
μαγειρεμένο ρύζι μπασμάτι, ψωμί naan και φυσικό γιαούρτι, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Χτυπήστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και 200 ml νερό σε ένα μπλέντερ, μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε το μείγμα του κρεμμυδιού για 10-15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και το κρεμμύδι να αρχίσει να ροδίζει. Προσθέστε την πάστα κάρυ και τηγανίστε για 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε τις ντομάτες, την κανέλα και το τσίλι, μετά ρίχνουμε το ζωμό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Προσθέστε το αρνί και μαγειρέψτε (με σκεπασμένη την κατσαρόλα με καπάκι) για 1 ώρα.
Βήμα 3
Βγάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε κατά τις προτιμήσεις μας και ρίχνουμε μέσα τον κόλιανδρο. Σερβίρουμε με αφράτο ρύζι μπασμάτι, ψωμί naan και γιαούρτι.
Καλή όρεξη!