Μια συνταγή της vegan κουζίνας για να φτιάξετε μια εύκολη vegan σούπα pho με νουντλς για ένα ζεστό γεύμα μεσοβδόμαδα. Αυτή η συνταγή χαμηλών θερμίδων μπορεί να καρυκευτεί, ανάλογα με το γούστο σας, με μια δόση καυτερής σριράτσα. Το marmite που χρησιμοποιείται εδώ, είναι ένα κλασικό βρετανικό άλειμμα, από εκχύλισμα μαγιάς αναμειγμένο με εκχυλίσματα λαχανικών και αλάτι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
100 γραμμάρια νουντλς ρυζιού
1 κουταλάκι του γλυκού marmite
1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
50 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 πράσο, κομμένο σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
Για το σερβίρισμα:
1 κόκκινο τσίλι, κομμένο σε φέτες (ξεσποριασμένο, αν δεν σας αρέσει πολύ καυτερό)
½ μάτσο δυόσμο, μόνο τα φύλλα (όχι το κοτσάνι)
1 χούφτα αλατισμένα φιστίκια
πικάντικη σάλτσα σριράτσα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ρίξτε τα νουντλς σε ένα μπολ και καλύψτε τα με βραστό νερό. Αφήστε τα για 10 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίστε, ξεπλύνετε με κρύο νερό και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 2
Σε μια κανάτα ανακατεύουμε το marmite με 500ml βραστό νερό. Αφήστε το στην άκρη όσο μαγειρεύετε τα λαχανικά.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια και το πράσο. Μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να χρωματίζει, στη συνέχεια προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και το μείγμα marmite και νερού και ανακατέψτε. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Βήμα 4
Μοιράστε τα νουντλς σε δύο βαθιά μπολ και μετά ρίξτε από πάνω τον ζεστό ζωμό. Ρίχνετε από πάνω τις φέτες τσίλι, τα φύλλα δυόσμου και τα φιστίκια και σερβίρετε με λίγη σριράτσα στο πλάι.
Καλή όρεξη!