Παγωτό φράουλα με κρεμ φρες: Δοκιμάστε αυτή την καταπληκτική συνταγή της γαλλικής κουζίνας για να φτιάξετε πολύ εύκολα, με τρία μόνο υλικά, ένα μπλέντερ και μια παγωτομηχανή, ένα υπέροχο παγωτό. Σερβίρετέ το σε τραγανά χωνάκια φιστικιού για να φαίνονται πολύ ξεχωριστά. Ένα παγωτό εύκολο, λαχταριστό και εντυπωσιακό!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
500 γραμμάρια ώριμες φράουλες
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
500 γραμμάρια κρεμ φρες
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Αφαιρούμε τις κορυφές από τις φράουλες και τις βάζουμε σε ένα μπλέντερ με τη ζάχαρη. Χτυπήστε για να γίνει σαν πουρές.
ΒΗΜΑ 2
Ρίξτε την κρεμ φρες σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τον πουρέ φράουλας. Βάλτε σε μια παγωτομηχανή να αναδευτεί ή βάλτε το μπολ στην κατάψυξη μέχρι να στερεοποιηθεί το παγωτό 3 εκατοστά από την άκρη – περίπου 1-2 ώρες. Βγάζουμε από την κατάψυξη και χτυπάμε με σύρμα να σπάσουν οι παγοκρύσταλλοι, ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα ακόμα και μετά χτυπάμε ξανά. Μεταφέρετε το παγωτό σε ένα δοχείο με καπάκι και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
ΒΗΜΑ 3
Βγάλτε το παγωτό από τη κατάψυξη περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αρκετά για να το σερβίρετε.
Καλή όρεξη!