Vegan Κουζίνα, Ιταλική Κουζίνα

Φρέσκο πέστο

Φρέσκο πέστο

Το πέστο είναι μια παραδοσιακή ιταλική σάλτσα με έντονη γεύση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πιάτα όπως ζυμαρικά, σάντουιτς και σαλάτες. Με αυτή την απλή vegan συνταγή μπορείς εύκολα να φτιάξεις σε λίγα λεπτά το δικό σου φρέσκο πέστο στο σπίτι. Απλά χτύπησε στο μπλέντερ φρέσκα φύλλα βασιλικού, ξηρούς καρπούς, τυρί, λάδι και σκόρδο. Απόλαυσέ το με τα αγαπημένα σου ζυμαρικά!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

50 γρ αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα
1 μεγάλο ματσάκι φύλλα βασιλικού
50 γρ τριμμένη παρμεζάνα, ή εναλλακτική για χορτοφάγους
2 σκελίδες σκόρδο
150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε στεγνό τηγάνι. Βάλτε το σε ένα μπλέντερ με τον βασιλικό, τη παρμεζάνα, το σκόρδο και λίγο καρύκευμα. Χτυπήστε τα όλα μαζί ρίχνοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο.

ΒΗΜΑ 2

Διατηρείται σε αποστειρωμένο βάζο με λίγο επιπλέον λάδι για να καλύψει το πάνω μέρος, στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες.

Καλή όρεξη!