Καρπάτσιο φρέσκου σολομού: Το καρπάτσιο είναι πιάτο με κρέας ή ψάρι, κομμένο σε λεπτές φέτες το οποίο σερβίρεται ωμό, συνήθως ως ορεκτικό. σερβιρισμένο με διάφορα dressing και φρέσκες γαρνιτούρες. Με αυτή τη γαλλική συνταγή θα ετοιμάσετε εύκολα ένα υπέροχο ορεκτικό, που δεν χρειάζεται μαγείρεμα. Ενα πιάτο εύκολο και εντυπωσιακό που είναι ένας απολαυστικά φρέσκος τρόπος για να ξεκινήσετε ένα γεύμα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
800 γρ φρέσκο σολομό
2 λεμόνια
2 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια εσαλότ, ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη και στεγνή
φύλλα σαλάτας και μαύρο ψωμί, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ξεπλύνετε και στεγνώστε τον σολομό, στη συνέχεια τυλίξτε τον σε μεμβράνη και παγώστε για 1 ώρα για να κάνετε τον τεμαχισμό ευκολότερο. Εν τω μεταξύ, τρίψτε το ξύσμα από το ένα λεμόνι και στύψτε το χυμό και από τα δύο. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τον άνηθο, τα κρεμμύδια εσαλότ, τη ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
ΒΗΜΑ 2
Ξετυλίξτε τον σολομό και βάλτε τον σε μια μεγάλη σανίδα κοπής. Κόψτε λεπτές σαν γκοφρέτα φέτες διαγώνια, όπως θα κάνατε με καπνιστό σολομό. Απλώστε μια στρώση από το σολομό πάνω σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο και, στη συνέχεια, απλώστε με κουτάλι λίγη από τη μαρινάδα – απλώνοντάς την για να καλύψει ομοιόμορφα το ψάρι. Συνεχίζουμε το κόψιμο και το στρώσιμο, τελειώνοντας με μια στρώση μαρινάδας. Καλύψτε με μεμβράνη, απευθείας πάνω από το ψάρι και αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.
ΒΗΜΑ 3
Για να σερβίρετε, απλώστε τις φέτες σολομού σε μια πιατέλα και σκορπίστε από πάνω την κάπαρη και μερικά φύλλα σαλάτας. Σερβίρετε με μαύρο ψωμί σε λεπτές φέτες ή ψωμί με σόδα.
Καλή όρεξη!