Το pad thai, είναι ένα δημοφιλές Ταϊλανδέζικο φαγητό με νουντλς ρυζιού που σερβίρεται συνήθως ως steet food και κατά κανόνα παρασκευάζεται με υλικά που τηγανίζονται σε γουόκ, όπως νουντλς ρυζιού, γαρίδες, φιστίκια, ομελέτα και φύτρες φασολιών, μεταξύ άλλων λαχανικών. Με αυτή την εύκολη βίγκαν παραλλαγή της συνταγής ,μπορείτε να συνδυάσετε τόφου και σπαράγγια με τραγανά φύτρα φασολιών, κρεμμύδια, noodles ρυζιού και μια έντονη σάλτσα. Σερβίρουμε με φιστίκια, κόλιανδρο και λάιμ. Είναι ιδανικό για όσους αναζητούν ένα γευστικό και υγιεινό φαγητό.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία (200 γραμμάρια) νουντλς ρυζιού
2 λάιμ, (τον χυμό από το 1 και το άλλο κομμένο σε φέτες)
1 κουταλιά της σούπας πάστα ταμαρίνδου ή επιπλέον χυμό λάιμ
2 κουταλιές της σούπας γλυκιά σάλτσα τσίλι, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι ή ηλιέλαιο
300 g τόφου, στραγγισμένο, στεγνό και κομμένο σε κύβους
10 κοτσάνια σπαραγγιού, κομμένα διαγώνια
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες κατά μήκος
1 συσκευασία (300 γρ) φύτρα φασολιών
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 χούφτα φύλλα κόλιανδρου και αλατισμένα φιστίκια, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Μαγειρέψτε τα νουντλς ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Ανακατεύουμε το χυμό λάιμ, το ταμαρίνδο και τη σάλτσα τσίλι σε ένα μικρό μπολ. Αφήνουμε στην άκρη.
ΒΗΜΑ 2
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ και τηγανίζουμε το τόφου για 5-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει παντού. Αφήνουμε στην άκρη.
ΒΗΜΑ 3
Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίστε τα σπαράγγια μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα φύτρα φασολιών και το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέστε τα στραγγισμένα νουντλς, τη σάλτσα και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε το τόφου και ζεσταίνουμε. Σερβίρουμε με κόλιανδρο, αλατισμένα φιστίκια και φέτες λάιμ.
Καλή όρεξη!