Vegan cupcakes βανίλιας: Ψήστε με αυτή τη συνταγή της vegan κουζίνας εύκολα και λαχταριστά cupcakes βανίλιας για μια γλυκιά απόλαυση. Είναι ιδανικά για να τα σερβίρετε με ένα φλιτζάνι καφέ για να ομορφύνετε το πρωινό σας ή για μια απογευματινή λιχουδιά μαζί με το απογευματινό σας τσάι. Εξαιρετικά!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
50 ml κραμβέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
200ml φυτικό γάλα (όπως π.χ. από βρώμη)
225 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γρ ψιλή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας πάστα βανίλιας
Για το γλάσο:
200 γραμμάρια vegan φυτικό βούτυρο, μαλακωμένο
2 κουταλάκια του γλυκού πάστα βανίλιας
400 γρ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Βάλτε μαζί το κραμβέλαιο, το μλόξυδο και το γάλα βρώμης σε μια κανάτα. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Στρώνουμε ένα ταψί για cupcake ή muffin 12 θέσεων με χάρτινες θήκες. Ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε σιγά σιγά το υγρό μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε την πάστα βανίλιας και ανακατέψτε να ενωθούν καλά. Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα τις χάρτινες θήκες και ψήστε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, και μια οδοντογλυφίδα τοποθετημένη στη μέση ενός cupcake να βγαίνει καθαρή. Βγάλτε τα από το ταψί και ακουμπήστε τα σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
ΒΗΜΑ 2
Για το γλάσο, χτυπήστε το φυτικό βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν κρεμώδη, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη σε δόσεις, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, και μια μεγάλη πρέζα αλάτι. Μεταφέρετε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για κορνέ και απλώστε με κυκλική κίνηση πάνω από κάθε κρύο cupcake. Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο, έως και τρεις ημέρες σε αεροστεγές δοχείο.
Καλή όρεξη!