Η συνταγή για βίγκαν κέικ με καρότα είναι ένας λαχταριστός συνδυασμός γεύσης και υγείας! Τα καρότα προσθέτουν μια φυσική γλυκύτητα στο κέικ, ενώ ταυτόχρονα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού μας! Απολαύστε αυτό το νόστιμο κέικ με την ησυχία σας, γνωρίζοντας ότι είναι μια υγιεινή επιλογή για εσάς και την οικογένειά σας.
Υλικά συνταγής
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα χυμένα καρότα
1 κούπα καρότα, τριμμένα
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
1/2 κούπα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, τα χυμένα και τα τριμμένα καρότα και τη βανίλια. Ανακατεύψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα.
Βήμα 2:
Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε ξανά. Βάζετε το μείγμα σε ένα φόρμα κέικ που έχετε επικαλύψει με λαδόκολλα.
Βήμα 3:
Ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένια κρούστα. Ελέγχετε με το πιρούνι σας κάνοντας μικρές τρύπες. Αν το πιρούνι βγει καθαρό χωρίς να κολλάει η ζύμη τότε το κέικ είναι έτοιμο.
Βήμα 4:
Βγάλτε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το απομακρύνετε από το ταψί. Για το γλάσο, ανακατέψτε την βίγκαν κρέμα με τη μαρμελάδα πορτοκάλι μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Αν το γλάσο είναι πολύ παχύ, μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα γάλα σόγιας για να το αραιώσετε.
Όταν το κέικ έχει κρυώσει εντελώς, απλώστε το γλάσο στην κορυφή του και απολαύστε το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή σας όρεξη!