Μεξικάνικη Κουζίνα

Τάκος με κοτόπουλο και λαχανικά

Τάκος με κοτόπουλο και λαχανικά

Το τάκο είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα της μεξικάνικης κουζίνας. Πρόκειται για τραγανές ή μαλακές τορτίγιες γεμισμένες με νόστιμο κρέας, φρέσκα λαχανικά και αρωματικά μπαχαρικά. Η συγκεκριμένη εκδοχή με κοτόπουλο είναι ελαφριά αλλά χορταστική και ταιριάζει τέλεια με μια δροσερή σάλτσα γκουακαμόλε ή λίγη πικάντικη σάλτσα ντομάτας.

Υλικά Συνταγής

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρισε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  2. Πρόσθεσε τις πιπεριές και το κρεμμύδι, συνέχισε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ρίξε τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι, και ανακάτεψε καλά να καλυφθούν όλα τα υλικά.
  4. Ζέστανε τις τορτίγιες σε αντικολλητικό τηγάνι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  5. Γέμισε κάθε τορτίγια με το μείγμα κοτόπουλου και λαχανικών, πρόσθεσε τριμμένο τυρί, φρέσκο κόλιανδρο και λίγες σταγόνες λάιμ.
  6. Δίπλωσε τις τορτίγιες και σέρβιρε αμέσως.

Τα τάκος αυτά σερβίρονται ιδανικά με γκουακαμόλε, σάλσα ή λίγη ξινή κρέμα στο πλάι. Μπορείς να τα απολαύσεις ως γρήγορο δείπνο ή να τα ετοιμάσεις για φίλους σε μια μεξικάνικη βραδιά.

Καλή όρεξη!