Το τάκο είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα της μεξικάνικης κουζίνας. Πρόκειται για τραγανές ή μαλακές τορτίγιες γεμισμένες με νόστιμο κρέας, φρέσκα λαχανικά και αρωματικά μπαχαρικά. Η συγκεκριμένη εκδοχή με κοτόπουλο είναι ελαφριά αλλά χορταστική και ταιριάζει τέλεια με μια δροσερή σάλτσα γκουακαμόλε ή λίγη πικάντικη σάλτσα ντομάτας.
Υλικά Συνταγής
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο σε λωρίδες
- 8 μικρές τορτίγιες (καλαμποκιού ή αλευριού)
- 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
- 1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- 1 κουταλάκι κύμινο
- ½ κουταλάκι τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι
- 100 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ ή μεξικάνικο μείγμα τυριών
- 1 μικρό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Χυμός από 1 λάιμ
Εκτέλεση Συνταγής
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρισε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Πρόσθεσε τις πιπεριές και το κρεμμύδι, συνέχισε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίξε τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι, και ανακάτεψε καλά να καλυφθούν όλα τα υλικά.
- Ζέστανε τις τορτίγιες σε αντικολλητικό τηγάνι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Γέμισε κάθε τορτίγια με το μείγμα κοτόπουλου και λαχανικών, πρόσθεσε τριμμένο τυρί, φρέσκο κόλιανδρο και λίγες σταγόνες λάιμ.
- Δίπλωσε τις τορτίγιες και σέρβιρε αμέσως.
Τα τάκος αυτά σερβίρονται ιδανικά με γκουακαμόλε, σάλσα ή λίγη ξινή κρέμα στο πλάι. Μπορείς να τα απολαύσεις ως γρήγορο δείπνο ή να τα ετοιμάσεις για φίλους σε μια μεξικάνικη βραδιά.
Καλή όρεξη!