Αμερικανικά χάμπουργκερ: Και ποιός δεν έχει δοκιμάσει, δεν έχει ακούσει ή δεν έχει δεί αυτό το διάσημο αμερικάνικο έδεσμα! Ενα τέλειο φαστ φούντ, ιδανικό για κάμπινγκ και μαγείρεμα σε εξωτερικούς χώρους. Αυτή η εξ ολοκλήρου σπιτική αμερικάνικη συνταγή για χάμπουργκερ χρησιμοποιείται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο φαγητό. Υπέροχα μπιφτέκια, φτιάχνονται εύκολα, ενώ το ελβετικό τυρί προσθέτει μια νόστιμη και διαφορετική γεύση. Θα το λατρέψετε αυτό το burger!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα τσίλι
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα worcestershire
2 κουταλάκια του γλυκού έτοιμη μουστάρδα
4 φέτες αμερικάνικο τυρί ή τυρί τσένταρ, κομμένες στη μέση διαγώνια
2 φέτες ελβετικό τυρί, κομμένες στη μέση διαγώνια
4 ψωμάκια χάμπουργκερ, σπαστά και φρυγανισμένα
Προαιρετικά: φύλλα μαρουλιού, ντομάτα σε φέτες, κρεμμύδι σε φέτες, ψημένες λωρίδες μπέικον, κέτσαπ και μουστάρδα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Συνδυάστε τα πρώτα 5 υλικά, ανακατεύοντάς τα ελαφρά, αλλά επιμελώς. Πλάθουμε σε 4 μπιφτέκια. Ψήστε τα μπιφτέκια στη σχάρα, σκεπασμένα, σε μια λαδωμένη σχάρα σε μέτρια φωτιά, περίπου για 6 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 2
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου λεπτού μαγειρέματος, τοποθετήστε πάνω από τα κάθε μπιφτέκι 2 τρίγωνα αμερικάνικο τυρί (ή τσένταρ) και 1 τρίγωνο ελβετικό τυρί. Σερβίρετε σε ψωμάκια. Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, βάζουμε από πάνω μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, μπέικον, κέτσαπ και μουστάρδα.
Καλή όρεξη!