Ελληνική Κουζίνα

Αρνίσια σουβλάκια με ελληνική σαλάτα

Αρνίσια σουβλάκια με ελληνική σαλάτα

Δοκιμάστε αυτή την πολυχρησιμοποιημένη συνταγή της ελληνικής κουζίνας και ετοιμάστε αρνίσια σουβλάκια με ελληνική σαλάτα. Ενα αγαπημένο, παραδοσιακό ελληνικό πιάτο, που μπορείτε να το προετοιμάσετε εύκολα και διασκεδαστικά και να το χαρείτε με την παρέα σας. Σερβίρετέ το με μια υγιεινή, απλή σαλάτα από ντομάτες, ελιές και φέτα. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

χυμό από ½ λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
600 γραμμάρια αρνίσιο μπούτι, κομμένο σε κύβους
Για τη σαλάτα:
4 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη χούφτα μαύρες ελιές, χοντροκομμένες
1 συσκευασία (200 γραμμάρια) τυρί φέτα, θρυμματισμένη
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε μια κανάτα και το αφήνουμε στην άκρη για αργότερα. Βάλτε το αρνί στο μπολ, ανακατέψτε καλά για να καλυφθεί και μετά περάστε τα κομμάτια του κρέατος σε 8 μικρά σουβλάκια. Εάν χρησιμοποιείτε ξύλινα σουβλάκια, μουλιάστε τα σε νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη χρήση. Τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα που περισσεύει και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί, εκτός από τον δυόσμο, και τα περιχύνουμε με τον κρατημένο χυμό λεμονιού και το μείγμα λαδιού.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ένα ταψί στο γκριλ. Μαγειρέψτε τα σουβλάκια αρνιού για 8 λεπτά, γυρίζοντάς τα κάθε δύο λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν ελαφρά. Ανακατεύουμε τον δυόσμο μέσα στη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως με τα κεμπάπ.

Καλή όρεξη!