Ελληνική Κουζίνα

Αρνίσιες μπριζόλες με θυμάρι, νιφάδες κόκκινου πιπεριού και χτυπητή

Αρνίσιες μπριζόλες με θυμάρι, νιφάδες κόκκινου πιπεριού και χτυπητή

Μια πολυχρησιμοποιημένη συνταγή της ελληνικής κουζίνας για να μαγειρέψετε αρνίσιες μπριζόλες με θυμάρι, νιφάδες κόκκινου πιπεριού και χτυπητή. Ενα υπέροχο παραδοσιακό πιάτο ελληνικής έμπνευσης με υπέροχες γεύσεις. Το μαριναρισμένο αρνάκι ταιριάζει ιδανικά με αυτή τη ωραία εκδοχή της ελληνικής χτυπητής, που συνδυάζει τέλεια τις κόκκινες πιπεριές με τη φέτα, το σκόρδο και το θυμάρι. Μπορείτε να τις συνοδεύσετε με ψητές πατάτες, που αποτελούν ένα υπέροχο συνοδευτικό.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

12 αρνίσιες μπριζόλες
3 κλωναράκια θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Για τη χτυπητή:
1 βαζάκι (235 γραμμάρια) ψητές κόκκινες πιπεριές, στραγγισμένες
175 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες
2 κλωναράκια θυμάρι, φύλλα μαζεμένα
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζετε τις αρνίσιες μπριζόλες με το θυμάρι, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το λάδι. Τις ανακατεύουμε καλά για να να επικαλυφθούν και μετά τις αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 30 λεπτά-1 ώρα.

Βήμα 2
Για τη χτυπητή, κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήστε τα για περίπου 15 λεπτά για να εμποτιστεί η γεύση.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι. Όταν είναι πολύ ζεστό, ρίξτε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα. Τηγανίστε τις, λίγες τη φορά, για 3 λεπτά από τις δύο πλευρές, αλατοπιπερώνοντας όσο θέλετε. Τις σερβίρετε με τη χτυπητή και μερικές πατάτες, αν θέλετε.

Καλή όρεξη!