Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Αρνίσιο κότσι ραγού με παπαρδέλες

  • Eat4health
  • on 8 Σεπτεμβρίου 2022
  • Likes!
Αρνίσιο κότσι ραγού με παπαρδέλες
Eat4health

Μαγειρέψτε με αυτή την παραδοσιακή ιταλική συνταγή ένα υπέροχο αργοψημένο αρνίσιο κότσι ραγού με παπαρδέλες. Ενα πιάτο εύκολο για ένα νόστιμο και χορταστικό χειμωνιάτικο γεύμα για την οικογένεια. Οδηγήστε τη γεύση σε άλλο επίπεδο, χρησιμοποιώντας φρέσκια παρμεζάνα. Θα ξετρελαθείτε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κότσια αρνιού
1 μέτριο κρεμμύδι (150 γραμμάρια) , κομμένο σε κύβους
2 φλιτζάνια (500 ml) σάλτσα ντομάτας και βασιλικού
1 φλιτζάνι (250 ml) ζωμός βοδινού
Αλάτι και πιπέρι
½ φλιτζάνι (45 γραμμάρια) τριμμένη παρμεζάνα
400 γραμμάρια παπαρδέλες αποξηραμένες σε πακέτο
1 ¼ φλιτζάνι (100 γραμμάρια) παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C/120°C με αέρα
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια/υψηλή φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και πυρίμαχη κατσαρόλα. Ροδίστε τα κότσια παντού, βγάλτε τα και αφήστε τα στην άκρη
Βήμα 3
Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και προσθέστε το κρεμμύδι, μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας/βασιλικού και τον ζωμό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Ξαναβάλτε τα κότσια αρνιού στην κατσαρόλα, καλύψτε με το καπάκι και ψήστε αργά στο φούρνο για περίπου 3 ώρες ή μέχρι να πέσει το κρέας από τα κόκαλα
Βήμα 4
Βγάζουμε τα κότσια από το τηγάνι και κόβουμε το αρνί με δύο πιρούνια. Ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα να ζεσταθούν. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα. Τα διατηρούμε ζεστά.
Βήμα 5
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τις παπαρδέλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε καλά
Βήμα 6
Προσθέστε τις παπαρδέλες στο κρέας και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα

Συμβουλές:
Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για να το φτιάξετε από πριν. Ξαναζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά πριν προσθέσετε τα ζυμαρικά.
Μπορείτε επίσης να μαγειρέψετε αυτή τη συνταγή σε χύτρα αργού μαγειρέματος. Φροντίστε να τσιγαρίσετε τα κότσια και να μαγειρέψετε το κρεμμύδι πριν το προσθέσετε στη χύτρα για να βελτιώσετε τη γεύση.

Καλή όρεξη!

Article Categories:
Ιταλική Κουζίνα

Comments are closed.

Don't Miss! random posts ..