Beef Wellington

Beef Wellington

Beef Wellington

To Beef Wellington είναι μια από τις πιο παραδοσιακές βρετανικές συνταγές για βοδινό κρέας. Πρέπει να σημειωθεί πως το Beef Wellington πρέπει πάντα να σερβίρεται με το κέντρο ελαφρώς ροζ. Αν το ξεροψήσετε περισσότερο, η συνταγή αλλάζει αρκετά. Απολαύστε!

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 ¼ kg φιλέτο βόειο κρέας

2 κουταλιές βούτυρο, μαλακό

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια σε φέτες

55 gr πατέ συκωτιού

2 κουταλιές βούτυρο, μαλακό

Αλάτι και πιπέρι για γεύση

1 συσκευασία κατεψυγμένη ζύμη σφολιάτας, ξεπαγωμένη

1 κρόκος αυγού, χτυπημένος

1 κονσέρβα ζωμό βοδινού

2 κουταλιές κόκκινο κρασί

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C. Τοποθετήστε το βόειο κρέας σε ένα μικρό ταψί και απλώστε με 2 κουταλιές μαλακό βούτυρο. Ψήστε για 10 έως 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κρέας. Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Κρατήστε τους χυμούς του.

 

Βήμα 2

Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε βούτυρο για 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.

 

Βήμα 3

Ανακατέψτε μαζί το πατέ και 2 κουταλιές μαλακό βούτυρο και αλατοπίπερο. Απλώστε το πατέ πάνω στο βόειο κρέας. Προσθέστε το μείγμα κρεμμυδιού και μανιταριού από πάνωσ.

 

Βήμα 4

Ξεδιπλώστε τη ζύμη σφολιάτας και τοποθετήστε το βόειο κρέας στο κέντρο. Διπλώστε προς τα πάνω και σφραγίστε όλες τις άκρες, βεβαιωθείτε ότι οι ραφές δεν είναι πολύ χοντρές. Τοποθετήστε το βόειο κρέας σε ένα ταψί 23×33 εκατοστών, κόψτε μερικές σχισμές στο πάνω μέρος της ζύμης και αλείψτε με κρόκο αυγού.

 

Βήμα 5

Ψήνουμε στους 230 βαθμούς C για 10 λεπτά και, στη συνέχεια, μειώνουμε τη θερμότητα στους 220 βαθμούς C για 10 έως 15 ακόμη λεπτά ή έως ότου η ζύμη γίνει αφράτη με χρυσή καφετιά υφή. Αφήστε το στην άκρη και διατηρήστε το ζεστό.

 

Βήμα 6

Τοποθετήστε όλους τους χυμούς σε μια μικρή κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Ανακατέψτε το βόειο κρέας και το κόκκινο κρασί. Βράζουμε για 10 έως 15 λεπτά ή έως ότου ελαττωθεί ελαφρά. Σουρώνουμε και σερβίρουμε. Έτοιμο το Beef Wellington!

 

Καλή όρεξη!

 

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 30 λεπτά

Μερίδες: 8

 

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

744,3 θερμίδες: 26,2 g πρωτεΐνης, 29,6 g υδατάνθρακες, 131,4 mg χοληστερόλης, 433,7 mg νατρίου.

 

Πηγή:

allrecipes.com

 

 

 

Δείτε επίσης:

Ergo Pro: Το εργονομικό μηχανικό πληκτρολόγιο

Related Posts

Leave a comment