Το πακόκα (βραζιλιάνικη καραμέλα με φιστίκια) είναι μια εύκολη απόλαυση που έχει μόνο πέντε υλικά! Είναι ένα δημοφιλές γλυκό στη Βραζιλία, και αφού το δοκιμάσετε, είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψετε και εσείς. Το πακόκα είναι μια καραμέλα φτιαγμένη από φιστίκια, ζάχαρη, αλάτι και κράκερ γκράχαμ. Το γκράχαμ είναι ένα κράκερ με γλυκιά γεύση φτιαγμένο με αλεύρι γκράχαμ. Τρώγεται ως σνακ, συνήθως με γεύση μέλι ή κανέλα, και χρησιμοποιείται ως συστατικό σε ορισμένα τρόφιμα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
9 κράκερ γκράχαμ ολόκληρα
1-3/4 φλιτζάνια ξηρά καβουρδισμένα φιστίκια
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουτί (400 γραμμάρια) ζαχαρούχο γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Θαλασσινό αλάτι Ιμαλαΐων
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Απλώστε σε ένα τετράγωνο ταψί λαδόχαρτο, αφήνοντας τις άκρες του στα πλαϊνά του ταψιού να εκτείνονται προς τα πάνω. Τοποθετήστε τα κράκερ graham και τα φιστίκια σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να αλεσθούν. Ρίξτε την ζάχαρη και χτυπήστε άλλα 10 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα, την βανίλια και το αλάτι και χτυπήστε τα καλά μέχρι γίνουν μια ζύμη.
Βήμα 2
Απλώστε τη ζύμη στο έτοιμο ταψί. Τη βάζουμε στο ψυγείο, σκεπασμένη, τουλάχιστον για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα. Ανασηκώνοντας με τη λαδόκολλα, βγάλτε τη από το ταψί. Κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια. Αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο.
Συμβουλή: Μπορείτε, αν προτιμάτε, μόλις απλώσετε την ζύμη στο ταψί, να περιχύστε από πάνω με λιωμένη σοκολάτα.
Καλή όρεξη!