Ινδική Κουζίνα

Εύκολο biryani με λαχανικά

Εύκολο biryani με λαχανικά

Αυτό το νόστιμο πιάτο biryani με λαχανικά είναι εμπνευσμένο από την ινδική κουζίνα και είναι πιο γρήγορο από το να παραγγείλετε φαγητό στο σπίτι. Με λίγο ρύζι, λαχανικά, πάστα κορμά και κάσιους θα ετοιμάσετε ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο. Είναι μια γρήγορη και εύκολη επιλογή για μια βιαστική βραδινή συνταγή, και μπορεί να σερβιριστεί με ρύζι, νάαν ή άλλο αγαπημένο σας συνοδευτικό. Μην διστάσετε να πειραματιστείτε με διάφορες προσθήκες, όπως αποξηραμένα φρούτα, για να δώσετε ακόμη περισσότερη ποικιλία στο πιάτο σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

250 γρ ρύζι μπασμάτι
1 συσκευασία (400g) ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά
μια γεμάτη χούφτα σταφίδες
1 κύβο ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας πάστα κορμά κάρυ
μια καλή χούφτα ψημένα αλατισμένα κάσιους

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Βάζουμε νερό τον βραστήρα να βράσει. Βγάλτε ένα μεγάλο μπολ για φούρνο μικροκυμάτων και βάλτε το ρύζι, τα λαχανικά και τις σταφίδες.

ΒΗΜΑ 2

Ρίξτε 600 ml βραστό νερό πάνω από το μείγμα του ρυζιού, θρυμματίστε τον κύβο ζωμού και στη συνέχεια προσθέστε την πάστα κάρυ. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη, αφήνοντας ένα μικρό κενό στο πλάι για να βγαίνει ο ατμός. Μαγειρέψτε σε πλήρη ισχύ (850 Watt) για 12 λεπτά – εάν ο φούρνος μικροκυμάτων σας είναι λιγότερο δυνατός, προσθέστε 2 λεπτά.

ΒΗΜΑ 3

Βγάλτε από τον φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε το, ακόμα σκεπασμένο, για 5 λεπτά για να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα – αν δεν το αφήσετε να σταθεί, το ρύζι θα είναι πολύ ξηρό. Αφρατέψτε το ρύζι, πασπαλίστε με τα κάσιους και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!