Ελληνική σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο: Μια ελληνική συνταγή για να κάνετε μια πολύχρωμη και καλοκαιρινή σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο. Μια υγιεινή, νόστιμη και εντυπωσιακή σαλάτα, γεμάτη ελληνικές γεύσεις και αρώματα, ιδανική για έναν απλό μπουφέ. Μπορείτε να τη σερβίρετε με πίτα ή ψωμί κέτο (ψωμί χαμηλών υδατανθράκων, που φτιάχνεται με αλεύρι αμυγδάλου και δεν απαιτεί μαγιά). Απολαύστε την!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1,8 κιλό κοτόπουλο ψητό, σε θερμοκρασία δωματίου
2 καρδιές μαρουλιών
4 ντομάτες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ώριμα αβοκάντο
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, συν επιπλέον για το στύψιμο
1 συσκευασία (200 γραμμάρια) τυρί φέτα
½ κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δυόσμο
μισό ματσάκι πλατύφυλλο μαϊντανό
5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μαύρες ελιές Καλαμών
πίτα ή ψωμί κέτο, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βγάλτε το κρέας από το κοτόπουλο και ψιλοκόψτε το. Κόψτε τη βάση από κάθε μαρούλι, πλύνετε και στεγνώστε τα φύλλα και στη συνέχεια ψιλοκόψτε τα. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια (χρησιμοποιώντας και τα λευκά και τα πράσινα μέρη τους). Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση κατά μήκος, αφαιρέστε τα κουκούτσια και ξεφλουδίστε τα. Στύβουμε λίγο λεμόνι. Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα δάχτυλά μας και τη ρίχνουμε μαζί με τη ξερή ρίγανη και το δυόσμο. Αφαιρέστε τα φύλλα από τον μαϊντανό και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε τις 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το κοτόπουλο, το μαρούλι, τις ντομάτες και το φρέσκο κρεμμυδάκι και, στη συνέχεια, απλώστε από πάνω τα τρία τέταρτα του ντρέσινγκ με τα αβοκάντο (προσεκτικά, για να μην σπάσουν τα αβοκάντο). Αλατοπιπερώνουμε και μετά σκορπίζουμε τη φέτα, τις ελιές και τον μαϊντανό και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Στύψτε επιπλέον χυμό λεμονιού από πάνω και σερβίρετε με πίτα ή -προαιρετικά- ψωμί κέτο, για μια εκδοχή φιλική προς την διατροφή keto.
Καλή όρεξη!