Μια γερμανική συνταγή για να ετοιμάσετε χειροποίητα ζυμαρικά spätzle. Στα γερμανικά το spätzle μεταφράζεται σε μικρά χελιδόνια, κάτι που είναι πολύ λογικό αν σκεφτείτε το σχήμα τους. Αυτά τα μικρά ζυμαρικά μαγειρεύονται σε λίγα μόνο λεπτά, φτιάχνονται με αυγά, ζυμάρι γάλα και κρέμα γάλακτος και συνήθως χρησιμοποιούνται ως συνοδευτικό για πιάτα με κρέας με σάλτσα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερο όσο χρειάζεται
1 μεγάλο αυγό
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι κόσερ
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ή απλό γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας γάλα, ή όσο χρειάζεται
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αυγό, το αλάτι, το καγιέν, την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Χτυπήστε μαζί μέχρι να στάζει σιγά σιγά η ζύμη από το σύρμα. Εάν το κουρκούτι σας φαίνεται πολύ αραιό, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι. Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο ακόμα γάλα. Μπορείτε να δοκιμάσετε το πάχος χρησιμοποιώντας τη λεία πλευρά ενός τρίφτη τυριού με αρκετά μεγάλες τρύπες. Εάν μια κουταλιά από το κουρκούτι δεν στάζει μέσα από τις τρύπες του τρίψου, είναι η σωστή συνοχή.
Βήμα 2
Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να σιγοβράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να σπρώξετε μια κουταλιά από το κουρκούτι μέσα από τις τρύπες της λείας πλευράς του τρίφτη στο νερό που σιγοβράζει.
Βήμα 3
Όταν τα ζυμαρικά ανεβαίνουν στην επιφάνεια του νερού, έχουν γίνει. Αυτό θα διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά. Αφαιρέστε τα ζυμαρικά με μια τρυπητή κουτάλα και επαναλάβετε σε παρτίδες με το υπόλοιπο κουρκούτι.
Σημείωση του σεφ:
Αν σκοπεύετε να τα φάτε με βούτυρο, βεβαιωθείτε ότι έχετε λιώσει το βούτυρο σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει πριν φτιάξετε τα spätzle. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά μέχρι να ψηθούν τα spätzle σας. Ανεβάστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε και ανακατέψτε τα spätzle μέχρι να καλυφθούν με βούτυρο. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!