Δείτε αυτή την πολύ ωραία συνταγή της γερμανικής κουζίνας για σαλάτα ζυμαρικών με γαρίδες. Ενα καταπληκτικό συνοδευτικό πιάτο, με πολύ νόστιμη γεύση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι μακαρόνια σας αρέσουν, στην συνταγή αυτή όμως είναι όμως προτιμότερα τα κοφτά μακαρονάκια. Ενα πιάτο εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία (450 γραμμάρια) κοφτά μακαρόνια
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος μαϊντανός
½ φλιτζάνι μαγιονέζα ελαιόλαδου, ή περισσότερη όσο χρειάζεται
½ λάιμ, χυμό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κοτσάνια σέλινο, κομμένο σε κύβους
½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
2 κουτιά (180 γραμμάρια) μικρές γαρίδες, μαγειρεμένες και στραγγισμένες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε 4 λίτρα νερό να βράσουν. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Βράζετε τα κοφτά μακαρόνια στο βραστό νερό, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, αλλά να είναι αλ ντέντε, περίπου 8 λεπτά.
Βήμα 2
Βάλτε το ξύδι, τη ζάχαρη, τον άνηθο και τον μαϊντανό σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε τα μυρωδικά με μια επίπεδη σπάτουλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε τη μαγιονέζα, το χυμό λάιμ και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε το σέλινο και το κρεμμύδι. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
Βήμα 3
Ξεπλύνετε τα ζυμαρικά κάτω από κρύο νερό. Ρίξτε τα ζυμαρικά στο dressing μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο, ανακατεύοντας τη σαλάτα περιστασιακά, ώστε το dressing να απορροφάται ομοιόμορφα, από 8 ώρες έως όλη τη νύχτα. Προσθέστε περισσότερη μαγιονέζα εάν τα ζυμαρικά φαίνονται στεγνά.
Βήμα 4
Στρώστε απαλά τις γαρίδες από πάνω πριν τις σερβίρετε.
Καλή όρεξη!