Αν τα ινδικά πιάτα δεν είναι το δυνατό σας σημείο, δοκιμάστε αυτό το κάρυ γαρίδας, εμπνευσμένο από την ινδική κουζίνα. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξωτικό πιάτο με πλούσια γεύση και άρωμα. Αυτό το κάρυ γαρίδας φτιάχνεται πολύ εύκολα και γρήγορα με γαρίδες, κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτες, κάρυ και κόλιανδρο. Σερβίρεται ζεστό, συνοδευόμενο από ρύζι, και είναι ιδανικό για μια εύκολη και γρήγορη βραδινή συνταγή. Μπορείτε επίσης να το προσαρμόσετε ανάλογα με τα αγαπημένα σας μυρωδικά και τα διαθέσιμα υλικά.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας πάστα κάρυ
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια μεγάλες ωμές ή μαγειρεμένες γαρίδες, ξεπαγωμένες εάν είναι κατεψυγμένες
1 συσκευασία (400 γραμμάρια) ψιλοκομμένες ντομάτες με σκόρδο
1 μεγάλο μάτσο κόλιανδρο, τα φύλλα και τα κοτσάνια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ρίξτε λίγο λάδι από το βάζο με την πάστα κάρυ σε ένα γουόκ ή σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε απαλά και μετά προσθέστε το κρεμμύδι. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα την πάστα κάρυ και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις ντομάτες και μετά αφήνουμε να σιγοβράσουν. Αν χρησιμοποιείτε ωμές γαρίδες, σιγοβράστε μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να ψηθούν. Αλατοπιπερώστε, αν θέλετε, προσθέστε τον κόλιανδρο λίγο πριν το σερβίρετε με βρασμένο ρύζι και ψωμί naan.
Καλή όρεξη!