Χαρίστε στον εαυτό σας αυτό το πασίγνωστο πιάτο της αμερικάνικης κουζίνας για ένα απολαυστικό σπιτικό δείπνο μπροστά στην τηλεόραση. Αυτά τα εύκολα χοτ ντογκ με μουστάρδα, κρεμμύδια και σιρόπι σφενδάμου θα κάνουν την βραδιά σας ξεχωριστή και θα σας αφήσουν να απολαύσετε με την παρέα σας αυτή τη διάσημα αμερικάνικη λιχουδιά. Απλά υπέροχα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
8 χοιρινά λουκάνικα καλής ποιότητας
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κίτρινης ή μαύρης μουστάρδας
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
4 μίνι μπαγκέτες μισοψημένες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 μεγάλη πρέζα καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη μοσχοβάδο
2 κουταλιές της σούπας κρασί ή μηλόξυδο
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε για 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια και τους σπόρους μουστάρδας μαζί για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
ΒΗΜΑ 2
Βγάζουμε τα λουκάνικα από το ταψί και τα αλείφουμε με σιρόπι σφενδάμου. Ρίξτε τις μπαγκέτες στο ίδιο ταψί. Ανεβάζουμε το φούρνο στους 220C και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο για 5-8 λεπτά μέχρι τα λουκάνικα να γίνουν σκούρα, να γυαλίσουν και να ψηθούν. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το ξύδι στα κρεμμύδια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ανοίξτε τις μπαγκέτες από πάνω και βάλτε 2 λουκάνικα στο καθένα. Περιχύνουμε με ένα κουτάλι με το μείγμα από τα κρεμμύδια και τους σπόρους μουστάρδας και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!