Αμερικάνικη Κουζίνα

Χοτ ντογκ Νέας Υόρκης με κρεμμύδια

Χοτ ντογκ Νέας Υόρκης με κρεμμύδια

Χοτ ντογκ Νέας Υόρκης με κρεμμύδια: Αν θέλετε να γευτείτε αυτή την εμπειρία, δοκιμάστε αυτή την αμερικάνικη συνταγή για ένα από τα πιο διάσημα street food για χοτ ντογκ τύπου Νέας Υόρκης: λουκάνικα Φρανκφούρτης με κλασικά καραμελωμένα κρεμμύδια, κέτσαπ, αμερικάνικη μουστάρδα και λίγο ξινολάχανο μέσα σε ζεστά ψωμάκια χοτ ντογκ. Γρήγορα, εύκολα και απολαυστικά!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 μεγάλα λουκάνικα Φρανκφούρτης
4 ψωμάκια χοτ ντογκ, σχισμένα στη μέση
ξινολάχανο, για το σερβίρισμα
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και μετά σε φέτες
1⁄4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1 μεγάλη πρέζα τσίλι σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα αμερικανικού τύπου, συν επιπλέον για σερβίρισμα
2 κουταλάκια του γλυκού κέτσαπ, συν επιπλέον για σερβίρισμα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί ή μηλόξυδο
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα worcestershire

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Πρώτα φτιάξτε τα κρεμμύδια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 2
Προσθέστε την κανέλα, το τσίλι σε σκόνη, το μέλι, τη μουστάρδα, το κέτσαπ, τον ντοματοπελτέ, το ξύδι, τη σάλτσα worcestershire, 2-3 κουταλιές της σούπας νερό και μια πρέζα αλάτι. Σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν πικάντικα, προσθέτοντας λίγο περισσότερο νερό αν φαίνονται στεγνά. Δοκιμάστε και, αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο ακόμα τσίλι σε σκόνη, μουστάρδα ή μια πρέζα ζάχαρη. Κρατήστε τα ζεστά αν θέλετε να τα σερβίρετε αμέσως, αλλιώς αφήστε τα να κρυώσουν. Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και πέντε ημέρες. Οταν θέλουμε να τα σερβίρουμε, τα ζεσταίνουμε ξανά σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας λίγο νερό, όσο χρειάζεται.

Βήμα 3
Ανάψτε ένα μπάρμπεκιου και περιμένετε μέχρι να ροδίσουν τα κάρβουνα, ή ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Εναλλακτικά, βάλτε μια κατσαρόλα με νερό να σιγοβράσει. Μαγειρέψτε τα λουκάνικα για 15 λεπτά στο μπάρμπεκιου, στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα, μέχρι να ψηθούν για 8 περίπου λεπτά. Εάν χρησιμοποιείτε μπάρμπεκιου, ζεστάνετε τα ψωμάκια πάνω από τα κάρβουνα, αν θέλετε. Ρίχνετε με ένα κουτάλι λίγο ξινολάχανο σε κάθε ψωμάκι, τοποθετείτε μέσα ένα λουκάνικο και ρίχνετε από πάνω ένα κουτάλι από τα κρεμμύδια. Περιχύστε με λίγη επιπλέον μουστάρδα και κέτσαπ.

Καλή όρεξη!