Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικά τραγανά μπέργκερ κοτόπουλου

Ιαπωνικά τραγανά μπέργκερ κοτόπουλου

Αν θέλετε να κάνετε εύκολα και γρήγορα πεντανόστιμα τραγανά μπέργκερ κοτόπουλου, μην προβληματίζεστε. Δοκιμάστε αυτή την ιαπωνική συνταγή και τα καταφέρατε! Μαρινάρετε λωρίδες από μπούτια κοτόπουλου σε σάλτσα σόγιας, σκόρδο και τζίντζερ, στη συνέχεια πασπαλίζετε με καλαμποκάλευρο και τα τηγανίζετε. Τόσο απλά!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας κρασί μιρίν
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κομμάτι τζίντζερ σε μέγεθος αντίχειρα, ξεφλουδισμένο και ψιλοτριμμένο
100 γραμμάρια μαγιονέζα
8 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένα σε λωρίδες
100 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
ηλιέλαιο, για τηγάνισμα
4 μεγάλα ή 8 μικρά μαλακά ψωμάκια για μπέργκερ
2 μικρά μαρούλια

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ανακατέψτε μαζί το κρασί μιρίν, το σκόρδο, τη σόγια και το τζίντζερ για να φτιάξετε μια μαρινάδα. Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας από αυτό στη μαγιονέζα, στη συνέχεια καλύψτε και κρυώστε. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά ή περισσότερο στο ψυγείο αν έχουμε χρόνο.

Βήμα 2
Απλώστε το καλαμποκάλευρο σε ένα πιάτο και κυλήστε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε αυτό μέχρι να καλυφθούν. Ζεσταίνουμε 2 εκατοστά λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε προσεκτικά το ένα τρίτο του κοτόπουλου και τηγανίστε για περίπου 8 λεπτά, γυρίζοντας συχνά, μέχρι να γίνει τραγανό και να ψηθεί. Βγάζουμε από το λάδι, αφήνουμε στην άκρη σε χαρτί κουζίνας και μετά επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο. Σερβίρουμε στα ψωμάκια με τη μαγιονέζα και το μαρούλι.

Καλή όρεξη!