Το yakitori είναι μια ιαπωνική μέθοδος για ψητό ή σουβλιστό κοτόπουλο, όπου το κοτόπουλο κόβεται σε κομμάτια, περνιέται σε σουβλάκια – συνήθως από μπαμπού- και ψήνεται στη σχάρα ή στα κάρβουνα. Ετοιμάστε με αυτή την ιαπωνική συνταγή ένα αυθεντικό ιαπωνικό κοτόπουλο yakitori, φτιαγμένο με σάλτσα σόγιας, κρασί mirin, σάκε και ζάχαρη και σερβίρετέ το σε σουβλάκια από μπαμπού. Απλά υπέροχο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
100 ml σάλτσα σόγιας
100 ml κρασί mirin
50 ml σάκε
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
500 γραμμάρια μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένα σε κομμάτια 3 εκατοστών
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, το καθένα κομμένο στα τρία
Θα χρειαστείτε:
4 επίπεδα σουβλάκια από μπαμπού
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Μουλιάζετε τα σουβλάκια σε ένα μπολ με νερό όσο ετοιμάζετε όλα τα άλλα, για να μην καούν. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε τη σόγια, το κρασί mirin, το σάκε και τη ζάχαρη και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά μέχρι η σάλτσα να γίνει γυαλιστερή.
ΒΗΜΑ 2
Βγάζουμε τα σουβλάκια από το νερό και περνάμε στο καθένα ένα κομμάτι κοτόπουλο και μετά ένα κομμάτι φρέσκο κρεμμυδάκι. Επαναλάβετε δύο φορές ακόμα για να γεμίσει καλά το σουβλάκι. Γεμίζουμε και τα τέσσερα σουβλάκια.
ΒΗΜΑ 3
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά – πρέπει να μαγειρέψετε το κοτόπουλο αρκετά απαλά, ώστε να απορροφήσει τη σάλτσα. Βάζουμε τα σουβλάκια στο τηγάνι και τα αλείφουμε με τη σάλτσα. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά, γυρίζοντας τακτικά και αλείφοντας με το πινέλο όλη τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή όρεξη!