Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικό μπολ με νουντλς τόφου

Ιαπωνικό μπολ με νουντλς τόφου

Ιαπωνικό μπολ με νουντλς τόφου: Μια εξαιρετική συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας για να ετοιμάσετε αυτή την υγιεινή σούπα, που είναι γεμάτη φρέσκες ανοιξιάτικες γεύσεις και κάνει ένα εκλεπτυσμένο χορτοφαγικό γεύμα για τους επισκέπτες. Το edamame, που χρησιμοποιείται εδώ, είναι ένα είδος από άγουρα φασολάκια σόγιας, και είναι πολύ συνηθισμένο στις ασιατικές κουζίνες. Δοκιμάστε αυτή την συνταγή και θα δημιουργήσετε ένα υπέροχο πιάτο, που θα το εκτιμήσουν όλοι!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας γλυκό κρασί mirin ή 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
200 γραμμάρια σφιχτό τόφου, στραγγισμένο, στεγνό και κομμένο σε 8 κύβους
κορν φλάουερ, για επικάλυψη
ηλιέλαιο, για τηγάνισμα
1 ματσάκι σπαράγγια, χωρίς τα τα κοτσάνια, κομμένα διαγώνια σε περίπου 4 κομμάτια
50 γραμμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια σόγιας edamame
50 γραμμάρια κατεψυγμένα μπιζέλια
1 μικρό κομμάτι τζίντζερ, τριμμένο
1 συσκευασία (400 γραμμάρια) νουντλς
φύλλα κόλιανδρου, για γαρνίρισμα
λάδι τσίλι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι και το κρασί mirin (ή τη ζάχαρη άχνη) σε ένα ρηχό μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Βάλτε το τόφου στη μαρινάδα και γυρίστε το να επικαλυφθεί καλά. Αφήνουμε να απορροφηθούν οι γεύσεις για περίπου 30 λεπτά ή περισσότερο. (Αν μαρινάρετε για αρκετές ώρες, διατηρήστε το στο ψυγείο).

Βήμα 2
Όταν είναι έτοιμο να ψηθεί, ανάψτε το φούρνο να ζεσταθεί. Σε ένα πιάτο σκορπίζουμε το κορν φλάουερ. Αφαιρέστε το τόφου από τη μαρινάδα, κρατώντας τη μαρινάδα, και κυλήστε το πάνω το κορν φλάουερ για να καλυφθούν όλες οι πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα φαρδύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή ένταση και προσθέτουμε αρκετό ηλιέλαιο ώστε να καλύψει τη βάση του τηγανιού. Τηγανίζουμε τα κομμάτια τόφου, χρησιμοποιώντας λαβίδες για να τα γυρίσουμε, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά παντού. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και μετά τα αφήνουμε ζεστά στο φούρνο.

Βήμα 3
Βάζουμε 1 λίτρο νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα με την κρατημένη μαρινάδα και αφήνουμε να βράσει. Προσθέστε τα σπαράγγια, τα φασόλια edamame, τον αρακά, το τζίντζερ και τα νουντλς και ξαναβράστε. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου για 3-4 λεπτά. Μοιράστε τα σε σε 4 μπολ και τοποθετήστε 2 κύβους τόφου στο καθένα. Απλώνουμε από πάνω τα φύλλα κόλιανδρου και σερβίρουμε περιχυμένα με λίγο λάδι τσίλι.

Καλή όρεξη!