Μια πολύ ωραία συνταγή της ινδικής κουζίνας για ένα vegan πιάτο με ψητά λαχανικά tandoori. Η σάλτσα Tandoori Sauce for 2 είναι μια ήπια και κρεμώδης σάλτσα κάρυ με ένα λεπτό μείγμα από τζίντζερ, αρωματικά μπαχαρικά, ταμαρίνδο και σκόρδο. Αυτό το πολύχρωμο γεύμα συνδυάζει υπέροχα φακές, κινόα, κολοκυθάκια και ντομάτες. Για πιο πικάντικο πιάτο, δοκιμάστε να το γαρνίρετε με τσίλι σε φέτες. Αν θέλετε να το κάνετε πιο δροσερό, δοκιμάστε να περιχύσετε με λίγο γιαούρτι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένα λαχανικά ρίζας, όπως καρότο, παστινάκι, γλυκοπατάτα, γογγύλι (κομμάτια 2,5 εκατοστών)
2 κρεμμύδια εσαλότ, κομμένα στη μέση
4 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ½ φλιτζάνια ψιλοκομμένα κολοκυθάκια (κομμάτια 2,5 εκατοστών)
1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
½ κονσέρβα (400 γραμμάρια) φακές, στραγγισμένες και ξεπλυμένες
1 πακέτο σάλτσα κάρυ Tandoori Sauce for Two
½ φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε σε ένα ταψί τα λαχανικά ρίζας, τα κρεμμύδια εσαλότ, το λάδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 2
Ψήνετε, γυρίζοντας συχνά, για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να γίνουν ελαφρώς χρυσαφί και τραγανά. Ρίξτε τα κολοκυθάκια και απλώστε τα ντοματίνια από πάνω. Ψήνουμε για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
Βήμα 3
Προσθέστε τις φακές, την σάλτσα Tandoori Sauce και την κινόα. Καλύψτε καλά με αλουμινόχαρτο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 10 έως 15 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να σιγοβράσει και να ζεσταθεί.
Βήμα 4
Γαρνίρουμε με δυόσμο.
Καλή όρεξη!