Ινδική Κουζίνα

Ινδικά ψωμάκια νάαν (flatbread)

Ινδικά ψωμάκια νάαν (flatbread)

Τα ψωμάκια νάαν (flatbread) είναι από τα πιο γνωστά και αναγνωρίσιμα εδέσματα της ινδικής κουζίνας. Χρειάζονται λίγα βασικά υλικά και μπορούν να τηγανιστούν ή να ψηθούν σε 15 μόνο λεπτά. Ιδανικά για βουτιές στη σάλτσα ενός υπέροχου, σπιτικού κάρυ.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

500 γρ σκληρό λευκό αλεύρι
2 κσ αλάτι
1 φακελάκι (7 γρ) μαγιά γρήγορης δράσης
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
300 ml νερό

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και το λάδι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε αρκετό νερό για να γίνει μια απαλή ζύμη. Ζυμώνουμε καλά. Βάλτε τη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ να φουσκώσει για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

ΒΗΜΑ 2

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια, περίπου 250 γραμμάρια το καθένα, και με έναν πλάστη ισιώνουμε το καθένα σε κύκλο, διαμέτρου 15 εκ., πάχους περίπου 1 εκ. Στη συνέχεια, αφήστε τα κομμάτια σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο ταψί για 5 λεπτά. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε κάθε κομμάτι μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά συνολικά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο πριν σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!