Ινδικά σουβλάκια πάνερ: Ετοιμάστε και σερβίρετε με αυτή την εύκολη συνταγή της ινδικής κουζίνας, αυτά τα πρωτότυπα σουβλάκια με ινδικό τυρί πάνερ, κολοκυθάκια, πιπεριές και κρεμμύδι. Είναι πανεύκολα στην προετοιμασία τους και γίνονται πεντανόστιμα και εντυπωσιακά στην εμφάνιση. Μπορείτε να τα σερβίρετε ιδανικά με ψωμί naan, ρύζι και τσάτνεϊ μάνγκο. Απολαύστε τα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 κολοκυθάκια
2 κομμάτια ( x 225 γραμμάρια) ινδικό τυρί πάνερ, το καθένα κομμένο σε 16 κύβους
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κομμάτι 2 εκατοστών τζίντζερ, ψιλοτριμμένο
μαγειρεμένο ρύζι ή ψωμί naan και τσάτνεϊ μάνγκο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Κόβουμε σε χοντρές φέτες 2 κολοκυθάκια. Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή, κόψτε τα υπόλοιπα 2 σε λεπτές φέτες, κατά μήκος.
Βήμα 2
Περάστε τις χοντρές φέτες κολοκυθιού σε σουβλάκια, μαζί με το τυρί πάνερ, την κόκκινη πιπεριά και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε τη σκόνη κάρυ, το μισό λάδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το τζίντζερ και τα περιχύνουμε με ένα κουτάλι πάνω στα σουβλάκια. Αφήνουμε τα να μαριναριστούν ώσπου να τα ψήσουμε, αν έχουμε χρόνο.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, περιχύνουμε τις λεπτές φέτες από το κολοκυθάκι με το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για πιο ύστερα, ή ακόμη και για την επόμενη μέρα.
Βήμα 4
Βάλτε τα έτοιμα σουβλάκια σε μια ψησταριά ή στο γκριλ και ψήστε τα για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρουμε με ρύζι ή ψωμάκια naan και τσάτνεϊ μάνγκο.
Καλή όρεξη!