Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Ινδική πίτσα

Ινδική πίτσα
Eat4health

Ινδική πίτσα: Αν αγαπάτε το ινδικό φαγητό, τότε δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ινδικής κουζίνας για να ετοιμάσετε αυτή την υπέροχη πίτσα! Κάποια υλικά είναι ταντούρι, δηλαδή ψήνονται σε ειδικό κυλινδρικό πήλινο φούρνο (ταντούρ) και προσθέτουν την ιδιαίτερη γεύση και μυρωδιά του φούρνου. Προσθέστε περισσότερο ή λιγότερο σκόνη κάρυ για να προσαρμόσετε την πικάντικη γεύση, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

½ φλιτζάνι πάστα ταντούρι
6 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
2 φιλέτα κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 φέτες ψωμί naan στον φούρνο (ταντούρι)
3 κουταλάκια του γλυκού πικάντικη σκόνη κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
120 γραμμάρια μαλακό κατσικίσιο τυρί
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
120 γραμμάρια τυρί φέτα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Χτυπάμε την πάστα ταντούρι και το γιαούρτι σε ένα μεγάλο γυάλινο ή κεραμικό μπολ. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε να στρωθεί ομοιόμορφα. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη, και μαρινάρετε στο ψυγείο για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βγάλτε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, ανακινήστε για να φύγει η περίσσεια και πετάξτε τη μαρινάδα. Τηγανίστε τα φιλέτα κοτόπουλου στο καυτό λάδι, γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για 10 με 12 λεπτά. Αν βάλετε ένα ειδικό θερμόμετρο στο κέντρο θα πρέπει να δείχνει τουλάχιστον 74 βαθμούς Κελσίου. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το κόβουμε με δύο πιρούνια.

Βήμα 4
Αλείψτε κάθε φέτα ψωμιού naan με περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και ρίξτε μια πρέζα σκόνη κάρυ πάνω από το καθένα. Τοποθετήστε τις σε ένα ταψί.

Βήμα 5
Ψήστε τις φέτες ψωμιού στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να μυρίσουν, περίπου για 5 λεπτά.

Βήμα 6
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο 1/4 ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε και τηγανίστε ανακατεύοντας την κίτρινη πιπεριά, το κρεμμύδι, 2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη και τον κουρκουμά στο καυτό λάδι μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 5 έως 7 λεπτά.

Βήμα 7
Απλώστε το κατσικίσιο τυρί σε κάθε φέτα ψωμιού. Ρίξτε κι άλλη σκόνη κάρυ πάνω από το κατσικίσιο τυρί. Από πάνω απλώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, το μείγμα πιπεριών, την ντομάτα και την φέτα. Ρίξτε μια πρέζα σκόνη κάρυ από πάνω.

Βήμα 8
Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει η φέτα, περίπου για 20 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Article Categories:
Ινδική Κουζίνα

Comments are closed.

Don't Miss! random posts ..