Μια ινδική συνταγή για ταπιόκα με πατάτες και φιστίκια. Οι μπάλες ταπιόκας είναι βρώσιμες ημιδιαφανείς σφαίρες που παράγονται από ταπιόκα, ένα άμυλο που εξάγεται από τη ρίζα της μανιόκας και που είναι βασική τροφή σε πολλές περιοχές του κόσμου. Στην συνταγή αυτή το sabudana khichdi είναι ένα νόστιμο πιάτο που φτιάχνεται πολύ εύκολα και είναι ιδανικό για brunch ή ως συνοδευτικό.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 φλιτζάνια μπάλες (πέρλες) ταπιόκας
5 μέτριες πατάτες, κομμένες σε κύβους 2,5 εκατοστών
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
1 φλιτζάνι φιστίκια ψιλοκομμένα
2 πράσινες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
7 φρέσκα φύλλα κάρυ, ψιλοκομμένα
αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
¼ φλιτζάνι κόλιανδρο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ξεπλύνετε την ταπιόκα σε ένα μεγάλο δοχείο. Σκεπάστε την και αφήστε την να σταθεί, από 8 ώρες έως όλη τη νύχτα.
Βήμα 2
Ξεπλύνετε ξανά την ταπιόκα πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα. Στραγγίζουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Προσθέστε τις πατάτες. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, για 5 έως 6 λεπτά.
Βήμα 4
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τους σπόρους κύμινου. Καβουρδίστε τους, περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τις μισοβρασμένες πατάτες, 3/4 φλιτζάνι φιστίκια, τις πράσινες πιπεριές τσίλι και τα φύλλα κάρυ. Αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, για 7 με 10 λεπτά.
Βήμα 5
Προσθέστε την ζάχαρη στο μείγμα πατάτας. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε την ταπιόκα και το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι φιστίκια. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η ταπιόκα να φαίνεται διαφανής, για 10 έως 15 λεπτά. Ρίχνουμε τον κόλιανδρο και τον χυμό λάιμ. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε λίγο περισσότερο αλάτι αν θέλετε. Σερβίρετέ το ζεστό.
Καλή όρεξη!