Δείτε αυτή την ινδική συνταγή για να ετοιμάσετε ένα κλασσικό ασιατικό vegan πιάτο με ρύζι και λαχανικά. Ενα τυπικό ινδικό πιάτο με υγιεινό και πεντανόστιμο πιλάφι που θα σας ενθουσιάσει. Ο συνδυασμός πολύχρωμων λαχανικών και αρωματικών μπαχαρικών κάνουν αυτό το πιάτο πολύ εντυπωσιακό αλλά και εξαιρετικά νόστιμο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
3 ολόκληρα γαρίφαλα
1 φλιτζάνι μακρόκοκκο ρύζι
4 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν
1 φλιτζάνι φρέσκο μπρόκολο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κόκκους καλαμποκιού
½ φλιτζάνι φρέσκα φασολάκια, κομμένα σε κομμάτια 2,5 εκατοστών
½ καρότο, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι νερό
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
1 ½ κουταλιά της σούπας τριμμένο μαύρο πιπέρι
¼ φλιτζάνι ψητά κάσιους
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά και τα γαρίφαλα. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να αρχίσει να ροδίζει, περίπου για 10 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε τα 4 φλιτζάνια νερό, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, περίπου για 20 λεπτά.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε το μπρόκολο, το καλαμπόκι, τα φασολάκια, το καρότο και το 1/4 φλιτζάνι νερό σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Καλύψτε και μαγειρέψτε στο φούρνο μικροκυμάτων σε πλήρη ισχύ μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 2 έως 4 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις τελειώσει το μαγείρεμα του ρυζιού, προσθέστε απαλά τα λαχανικά στο ρύζι μαζί με τον κουρκουμά, το μαύρο πιπέρι και τα κάσιους. Πασπαλίζουμε με κόλιαντρο για να σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!