Σας προτείνουμε μια πολύ ιδιαίτερη και απλή κινέζικη συνταγή για σούπα με κοτόπουλο και λάχανο μποκ τσόι. Μπορείτε να ρίξετε απλά το μποκ τσόι σε μια σούπα κοτόπουλου και λαχανικών και να την απολαύσετε! Μπορείτε ακόμη να αντικαταστήσετε τα 6 φλιτζάνια νερό και τη βάση κοτόπουλου με 4 κονσέρβες ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
6 φλιτζάνια νερό
4 κουταλάκια του γλυκού βάση σούπας κοτόπουλου
6 μικρές πατάτες κομμένες σε κύβους
4 καρότα, κομμένα σε φέτες
6 μεγάλα κομμάτια μποκ τσόι με φύλλα, ψιλοκομμένα
2 κοτσάνια σέλινο, κομμένο σε φέτες
2 μισά στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
Εκτέλεση συνταγής:
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο καυτό λάδι μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε νερό, τη βάση κοτόπουλου, τις πατάτες,τα καρότα, το bok choy και το σέλινο. Αφήνετε να πάρει μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το κοτόπουλο και συνεχίστε να σιγοβράζετε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για περίπου 10 λεπτά.
Καλή όρεξη!