Ιαπωνική Κουζίνα

Καστανό ρύζι με κοτόπουλο και πάστα μίσο

Καστανό ρύζι με κοτόπουλο και πάστα μίσο

Μια συνταγή ιαπωνικής έμπνευσης για ένα γεύμα χαμηλό σε λιπαρά και πλούσιο σε σίδηρο, που δίκαια μπορεί να έχει τον τίτλο “υπερυγειινό”. Το καστανό ρύζι συνδυάζεται τέλεια με το κοτόπουλο και το μπρόκολο, και μαζί με το ντρέσινγκ με βάση την πάστα μίσο δημιουργούν ένα ξεχωριστό πιάτο, ιδανικό για ένα γρήγορο μεσημεριανό ή δείπνο (η πάστα μίσο είναι παραδοσιακό ιαπωνικό καρύκευμα το οποίο φτιάχνεται από καρπούς σόγιας, αλάτι, κότζι και μερικές φορές από ρύζι, σιτάρι, φύκια και άλλα συστατικά).

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (120 γρ) καστανό ρύζι μπασμάτι
2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
1 μικρό μπρόκολο (περίπου 140 γρ)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε διαγώνιες φέτες
1 κουταλιά της σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
Για το ντρέσινγκ:
2 κουταλιές της σούπας πάστα miso
1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας κρασί mirin
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Μαγειρέψτε το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, στη συνέχεια στραγγίστε το και διατηρήστε το ζεστό. Όσο γίνεται το ρύζι, τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, ώστε να καλυφθούν εντελώς. Βράζετε για 1 λεπτό, στη συνέχεια σβήνετε τη φωτιά, βάζετε ένα καπάκι και αφήνετε να καθίσει για 15 λεπτά. Όταν μαγειρευτεί, το κόβουμε σε φέτες.

ΒΗΜΑ 2

Βράζουμε το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε ξανά.

ΒΗΜΑ 3

Για το ντρέσινγκ, ανακατέψτε την πάστα miso, το ξύδι ρυζιού, το κρασί mirin και το τζίντζερ.

ΒΗΜΑ 4

Μοιράζουμε το ρύζι σε δύο πιάτα και το σκορπίζουμε πάνω από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σουσάμι. Τοποθετούμε από πάνω το μπρόκολο και τις φέτες κοτόπουλου. Για να τελειώσετε, περιχύστε το dressing.

Καλή όρεξη!