Σου αρέσουν οι καυτερές πιπεριές και τα καυτερά φαγητά με μπόλικη κόκκινη καυτερή πιπεριά; Τότε υπάρχει περίπτωση να ζήσεις περισσότερα χρόνια! Μια νέα έρευνα συσχέτισε την κατανάλωση της καυτερής κόκκινης πιπεριάς με τη μείωση κατά 13% της θνησιμότητας, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με προϊόντα solgar της Pharmarin
Οι ερευνητές ανέλυσαν διατροφολογικά στοιχεία για πάνω από 16.000 άτομα σε πάροδο χρόνου 23 ετών. Η μελέτη συσχέτισε τον αριθμό θανάτων και τις αιτίες, με την διατροφή. Διαπίστωσαν πως όσοι κατανάλωναν καυτερή κόκκινη πιπεριά ζουν περισσότερο.
Ο μέσος καταναλωτής λάτρης των καυτερών πιπεριών είναι νεότερος, άνδρας, λευκός, που καπνίζει, καταναλώνει αλκοόλ, έχει χαμηλότερη χοληστερίνη, χαμηλότερο εισόδημα και χαμηλότερη μόρφωση, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καυτερές πιπεριές.
Ασαφής πάντως παραμένει ο λόγος που συνδέει τις πιπεριές με την μειωμένη θνησιμότητα. Πιθανώς η καψαϊκίνη, ένα βασικό συστατικό της πιπεριάς που την κάνει τόσο καυτερή. Βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και επίσης έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Επιπλέον αντιδρά θετικά στις μικροβιακές κοινότητες του εντέρου.
Για πολλές γενιές τα καυτερά φαγητά και ιδίως οι κόκκινες καυτερές πιπεριές θεωρούνται ωφέλιμες για διάφορες παθήσεις.