Υγεία & Ομορφιά

Μήλα: τελικά τι διατροφική αξία έχουν;

Μήλα: τελικά τι διατροφική αξία έχουν;

Το μήλο είναι εξαιρετική τροφή για την υγεία μας! Ενισχύει τον πληθυσμό των καλών βακτηρίων του εντέρου που βοηθούν στην ρύθμιση της πέψης, του ανοσοποιητικού συστήματος, του βάρους και της διάθεσης μας. Το μήλο, κυρίως το πράσινο, είναι πολύ καλή πηγή των φυτικών ινών που τροφοδοτούν αυτά τα μικρόβια, οπότε εκείνα παράγουν λιπαρά οξέα που διατηρούν υγιές το έντερο και προλαμβάνουν την εμφάνιση χρόνιων νόσων.

Η κατανάλωση 2 μήλων την ημέρα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης έως και κατά 24% σε μόλις 6 μήνες. Έχει ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε πηκτίνη που δεσμεύει τη χοληστερίνη στο πεπτικό και την αποβάλλουν από το σώμα μας. Μειώνει επίσης τα επίπεδα της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης (CRP), που μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση καρδιοπαθειών και διαβήτη.

Οι γυναίκες που τρώνε μήλα συχνά χάνουν κιλά παρότι παίρνουν θερμίδες, χάρη στην αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών.

Τέλος χάρη στους υδατάνθρακες αργής καύσης και την υψηλή του περιεκτικότητα σε νερό, ένα μήλο είναι εξαιρετικό σνακ για πριν ή για μετά την άσκηση. Μπορούμε να το συνδυάσουμε με μια μικρή χούφτα ξηρούς καρπούς, αν είχαμε έντονη προπόνησή. Με ένα μήλο την ημέρα, έχουμε καλύτερες επιδόσεις στη γυμναστική μιας, αυξάνει την αντοχή μας και μειώνει το χρόνο αποθεραπείας.